Databases en Code

Code en databases

Hoe laat je zien dat je ook iets met databases en code kan?

Database-werk speelt zich per definitie op de achtergrond af.

Als het allemaal meezit heb je normaal gesproken van databases en code helemaal geen last. Als alles werkt zoals het de bedoeling is heb je niet eens in de gaten dat je code of databases gebruikt. De database man, de programmeur, hij maakt zichzelf en zijn werk zo onzichtbaar mogelijk. Lastig dus om er iets van te laten zien, maar ik zal het proberen aan de hand van een aantal voorbeelden.

De Grote Griepmeting

In 2003 maakten we de eerste versie van deze wekelijkse online enquete, waarmee de griep in Nederland en België in kaart wordt gebracht. Zo’n 15.000 deelnemers ontvangen in het griepseizoen een mail met een oproep om de huidige gezondheidstoestand door te geven middels een vragenlijst. De resultaten worden weergeven in landkaartjes en grafieken.

http://www.degrotegriepmeting.nl

ILI-all

De Rode Loper op School

De Rode Loper op School is een website waar workshops worden aangeboden aan scholen. Het database systeem ontwikkelden we als een WordPress plugin. Het maakt de planning eenvoudiger en het maakt online reserveringen mogelijk. Het heeft een uitgebreide administratieve achterkant waar workshop overzichten en rekeningen en dergelijke in pdf of excell kunnen worden uitgevoerd.

http://www.derodeloperopschool.nl

deRodeLoperOpSchool-school-vs-workshops-24

8-12.info

De kinderzoekmachine 8-12.info wordt door redacteur Maarten Sprenger van goedgekeurde urls voorzien met behulp van bookmarking tool pinboard.in.
De 8-12 systeem laadt dagelijks nieuwe of aangepaste urls vanuit pinboard in de database. De urls worden automatisch in rubrieken geplaatst, waarmee een reeks aangepaste Google zoekmachines worden gecreëerd. Het zoeken gaat via Google, maar 8-12 toont alleen ‘goedgekeurde’, kindvriendelijke matches.

http://www.8-12.info

Schermafbeelding 2016-02-24 om 22.31.05

Eenvoudig als het kan, complex als het moet.

Voor de meeste websites is op maat gemaakte php code of een gespecialiseerde database niet nodig. Wil je meer dan een standaard website dan zoeken we naar plugins of open-source code. In sommige gevallen zijn de eisen hoger, en is maatwerk vereist. We houden het zo eenvoudig mogelijk, maar schikken er niet van als het ingewikkelder wordt.

We werken met PHP en MySQL, andere andere in Wordpress, maken op maat gemaakte templates en plugins, en zorgen voor gespecialiseerde database toepassingen.

Interesse? Bel 085 878 65 24 of stuur een mail voor meer informatie.